Thursday, April 14, 2011

Cuti,makan itu yg aku tahu

Dah jumaat,kejap jer seminggu sudah berlalu,minggu lepas punya cerita apa lagi hari cuti habiskan duit yang ada.

Pergi mana?sushi Zanmai makan japanese food...bawa wife dgn anak..
Bak kata sepanjang minggu jalan jer ada jer kerja kalo xder pun buat gak bagi ada.
G check up kereta jumaat lepas sebelum nak serah kat bank..bukan x mampu nk bayar(dah ada yg baru kot)
Tengok apa yg boleh buat esok jumaat...selepas solat jumaat



Lepas kahwin dah beranak ni tdoq bangun lewat pun dah jarang2..
Kereta satria dah jadi kenangan2 dah sekali tgk sayang gak
sbb mmg banyak kenangannya susah senang tapi apa nak buta dah kumrah hidup
buat yg termampu jer la...
ngaji x pandai belajar x tinggi2 so kerja kena keras sikit..

Wednesday, April 6, 2011

x leh dok umah gatal -gatal....


huhh janji nak update blog hari jumaat last habuk pun xder,wat camner busy kot...yup busy g pun aku bukan bujang g pun dah ada nak bini kot....
pagi2 sesudah subuh kena lawat ladang rimau kot,bg aiman si kucing aku makan,anak pulak jaga pastu x nak tdo2.
hari isnin patut g cucuk anak untuk 3 month old,last dok hingat takot dia deman k apa k bawa ler dia g hari jumaat sbb kalo demam mama dia ada kot sabtu,ahad untuk jaga dia..sian kan sorang2 jer wak anak aku g cucuk...sian?alah dah biasa pun awal tgk dunia ni pun aku yg dok urus semua selama 3 minggu,basuh berak,tukar lampin,buat susu,mcm2 g ler.
Bestnya wak g cucuk ikot suka hati mak bapak aku jer buat date sendiri hahhaha bayar kot hospital janji $$$$$$ poket kita kering pun depa dok $$$$$.
Nasib baik asyraf ok kuar gak ar lagu Meor dgn Ana Raffali tapi jap jer,pastu siap sengih g dgn doktor tu....
Sejak ada anak ni serba serbi aku dah pandai...ilmu turun menurun dari maka aku kot.
Habis cucuk jer terus balik umah buat apa yg patut,agak2?hahhaha pa dia g sidai pakaian kemas umah ler bukannya susah pun sambil dok layan tv dgn asyraf anakku.
Kepala otak aku kalo cuti nak jer kuarkan duit xleh duduk diam kat umah jalan2 cari makan cari penyakit pun kadang2 ada gak
Petang kul 4.jer dia gatal habis satu badan apa g x leh duk kat umah ler bukan gatal pasal pape pun.
dulu kalo nak kuar main tibai jer kuar,skrang kena siapkan anak dulu baru diri sendiri...pok pap pok pap siap pakai apa yg patut kat anakku then bagitau wife anakku yg ajak kuar hahhahhaha tu dia baik punya ota...pi daaahhhhhh anak apa bapak dia la kot,anak baru 3 bulan kot.
Asyraf seronok dapat kuar jalan2
Petang time kuar g tinted cermin keta dulu,nasib baik juga,ada ker time x nasib baik?ada nanti kalo ada aku bagitau ler.nasib baik sbb tinted FREE bukan apa beli keta diaorg kena la bagi juga voucer tok tinted ni banyak tu xder la rm500 gak ler,apa g tup tap tup tap gelap ler sikit cermin keta aku tu xder ler terbakor sgt kulit aku yg dah gelap ni wakawakawaka......Siap semua mana g ronda2 ler dgn ankku kat Wangsa Walk Mall tgk apa yg patut sementara tunggu mama dia balik kerja.
Sambil tolak keta sorong tu dalam kepala dah mark dah apa yg nak buat hehheheh.
Kuar g ambik wife datang balik dinner,awal plak tu dinner mana xnya kebulur kot untuk lunch pukul 11.00 dah belasah.
Time jalan dgn anak tadi dah mark makan kat ner,tempat yg mmg x pernah2 aku masuk
saja gatal nak masuk merasa mcm mana best k dok....POPEYE aku lalu depan outlet dia teliur jer....coselaw dia mmg best dgn mash potato dia...burger dia pun ok...harga?xyah cakap la ok gak kot.

Lepas makan jalan cuci mata...lastly bukan cuci jer kena kuar ler $$$ beli baju seluar untuk aysraf dengan cap untuk si bapak dia ni.......
Boleh tahan penat doh 4 jam dok pusing dalam tu rasa mcm nak
tercabut jer sendi2 sampai umah....

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...