Wednesday, September 4, 2013

Balance Bike Buat Hero Aku.....

hahhhh sibok sangat ker kau tu?sampai kata off day sibok,banyak sangat ker benda kau nak kena buat?heheheh x der la sibok sangat kalau diingatkan tapi boleh tahan kot,mlm tidor 1st ingat nak update blog sekali terbongkang,nasib baik sempat  juga update hari isnin malam tu...agaknya sbbkan hari ahad tu busy sangat kot kat tempat kerja,boleh tan ler dgn Chef aku ambik mc lagi sekali aku kena stay sampai pukul 9 malam,hello pukul 9 jer k?erkkk pukul 7.30 kerja sampai pukul 9 malam cik oi,rasa macam nak tumbang pun ada doh....patut petang tu aku kena pergi sri kembangan janji dgn kawan sekolah aku dulu2,siap dia nak masak nasi tomato lagi sekali cancel awal2 pagi,mana x chef aku hantar msg cakap dia mc hurmmmm nasib badan hangit juga la hujung rambut aku....

Hahhhh ni mmg pasti selewat mana pun aku tdor tetap kena bangun awal,yer la subuh pastu ingat boleh tdor ker?siap anak aku si Asyraf pastu hantar diaorg g pusat asuhan.Kebetulan wife aku ada replacement cuti sempena hari merdeka,dia ambik isnin ler sbb aku pun cuti,plan nak g tgok wayang la,relax la sekali mcm kena buat 1st g pick up album dgn frame gambar sekali diaorg silap print,pastu album pulak ada salah sikit,kena auter pulak...x kerja tapi kena g kedai juga hantar mould untuk chicken pie,sbb selalunya aku yg belikan,alang2 ppergi sekali boleh bayar parking aku sbb ari sabtu aku bayar pakai mesin sekali x boleh,cancel jer sekali dapat baki rm30 dari rm 100 yg aku masukkan,mcm2 prosedur ler jawabnya tu yg hari isnin nak xnak kena g juga PUBLIKA.kebetulan ronda2 kejap ternampak balance bike yg mana mmg aku dah dok simpan duit nak beli cuma masa xder nak g tgok sekali jumpa la kat satu kedai baby ni,harga murah,design ok juga so bedal jer la kalau nak bandinkan dgn JDbugs,breeze,strider dan jenama lain lebih kurang separuh harga juga la rm 270. sbb yg lain tu murah pun rm400 lebih juga la..nak x nak belikan la.ingat bajet sempat tgok wayang sekali hurmmmm mana ehhhhh g makan lagi la,balik nak adjust album yg silap tu the pukul 4 g pulak dekat kedaialbum kat pudu,rush balik pick up anak bawa g taman sbb semata2 nak buat kejutan bagi basikal dekat dia....hurmmm bukan main seronok dia...

x dapat di kedai basikal yg biasa dan kebanyakan....hanya di kedai mainan kanak2 atau khas kedai barang2 untuk kanak2 sahaja...

hurmmm balance bike..dok tunggu nak beli x beli sbb nak order strider dari Singapore lambat,supplier malaysia call cakap dah xder stock,sekali terjumpa design baru ni bedal jer la...tapi bukan strider la.....hahh basikal ni mmg xder pedal..bagus untuk perkembangan otak kanak2 belajar mcmana nak bergerak kena guna kaki...imbang badan lama2 kelamaan dapat agnkat kaki balance diri sendiri...

hahhh mainan untuk Amani,putri bongsu aku....naluri dan perasaan aku setiap kali beli barang untuk si abg mesti akan beli untuk adik,begitu juga sebaliknya.......ala x adil keciknya barang untuk baby...x adil?minggu lepas dah shopping gelang emas dah kot untuk Amani,hah time tu si abg dapat kereta kecik jer kot...ok ler tu...
siap belikan dengan safety pad lagi...Helmet ada dengan pelbagai design yg cantik2 harga pun cantik sampai rm200 lebih sebiji....dah nak dekat sama dgn harga helmet nak bawa motor...lain hari la beli

mula2 mmg macamni..xnak naik..

hahh kan dah boleh naik,sekali mcmana nak jalan x boleh kayuh....hah tu ler namanya kena pakai otak....

alamak bapak Godzilla naik basikal ler dah ler tu botak pulak.....sekali aku kena paksa juga naik...

hrmmm dah puas ler tu naik basikal dia...

hahh diaorg ni lah peneman setia kitaorg kalau time keluar beriadah............

hurmmm agak penat juga la seharian x henti2.last badan sengal2 ubat dia kena steamboat panas2 untuk dinner mmg hilang habis sengal badan,itu jer la ubatnya kalau seharian kepenatan...apa lagi balik rest sekejap lepas magrib jer drive g Keramat AU3 Jaya Jusco pekena staemboat kat Johnny...mmg tempat yg selalu aku pergi kalau nak makan steamboat....murah,tempat pun ok...ala biasa ler dah berkeluarga nak makan pun kena fikir keselesaan untuk anak2,kalau setakat aku bedal jer kat mana2 pun....

Hahhhh mmg busy minggu ni bak kata busy dgn family dan juga busy dengan kerja,tapi gagahi jua update blog walaupun semalam dah update,sbbkan dah cakap so nak x nak update juga la...

selalu cecah pukul satu pagi kalau update kini ler jadinya,tapi xper janji happy kan,so lepas ni try maintain 2 atau 3 hari update balik macam bulan puasa haritu....apapupun tunggu dan lihat jer lah....

Hahhhh mcmana dgn hari kauorg kat tempat kerja harini,meletup x dengan cerita2 kenaikan harga minyak..ada yg kena sumpahan x?apapun x per la naik atau tidak tetap kena kerja keras...kan...


PS:jika sentiasa besyukur insyallah semuanya dipermudahkan olehnya.....



1 comment:

Time Traveller said...

Comel jer si abang tu.. bila bawa motor lagi nampak cute jer :D

Moga membesar menjadi anak2 yg soleh dan solehah amin :D