Tuesday, September 3, 2013

Makan-Makan,Bukan openhouse pun..

hurmmmm time masing2 org dok sibok hal minyak naik aku sibok dok edit gambar untuk update blog ni,semalam terbongkang depan tv gara2 nak update blog tapi aku yg pergi dulu,panas juga laman muka buku sekali jengah mcm2 ada status,siap dgn aku2 pun taruk juga status hehehehe mana x nya saja nak meriahkan keadaan,naik tetap naik minyak walaupun 20cent,ramai org beratur kat petrol station mlm ni...besar ertinya kadang2 20cent caya x?hahhhh ok kauorg tgok yg mana ada family ada anak2 sekolah ok mlm ni keluar beratur isi minyak penuh2 berliter juga kan so mesti jimat 7-8 hinggit juga la kalau dah berliter2,duit poket anak2 sehari 4 hinggit,esok kauorg bagi lagi tambah 7 hinggit yg mana kauorg dapat jimat mlm ni,apa jadi agak2nya?senyum lebor sambil nyayi lagu duit den bertengket tengket...cium,sayang kauorg x henti2,siap g sekolah cerita kat kawan2 dapat duit poket lebih,baikkan abah kau,kauorg happy tgok anak senyum,happy,apa perasaan kauorg?priceless kan...opppppss ala sekali sekala jer kot?hah sekali sekala la yg buat anak kauorg tu senyum lebor....yop aku dulu ke sekolah 20cent jer tau bekal x pun paling banyak 50cent...tu pun terlebih guna siap balik naik bus hutang lagi tuhhh...kadang2 benda kecik tapi besar maknanya....hahhh try tgok laki kauorg lupa anniversary kahwin tgok...bagi diaorg boleh cakap lupa,sorry x ingat maaf ler....aiiii buat darurat berminggu-minggu jadinya kang hahhhh...kerana perkara kecil yg kita ingat kecil..kadang2 besar ertinya

Ahhhh nak cerita pasal makan-makan laaa,hari isnin biasa ler aku cuti,ni cerita minggu lepas ok,lambat update,busy dgn kerja campur jalan2 makan rumah kawan2....hari ni pun mmg busy dgn mcm2 kerja,esok jer aku update ok,ni pasal makan2 kat rumah mak buyung ler ni,sekali dia x dapat beraya time raya haritu disebabkan kakak dia masuk hospital nak bersalin dia pun sibok bawa mak dia ulang alik tgok kakak dia sekali nak balas dendam ler ni dia siap buat makan2 last nak datang beraya rumah aku,apa lagi kena ler aku masak,nak penuhi permintaan org mengandung nak x nak relakan jer.....1st ingat masak nasi tomato,ayam masak merah dgn rendang sekali hari cuti pun banyak kerja last2 pukul 2 lebih dah dekat pukul 3 baru betul2 free dgn penat lagi,biasa la aku lepas habis semua aku shopping barang2 keperluan dapur tu yg sampai dekat pukul 3 tu,last minute tukar menu aku masak simple jer...Spagehheti marinara,fish finger,beli lemang,rendang,buah,ice cream,bancuh juice bedal balance kuih raya dgn kacang,muruku itu jer aku hidang....fuhhhh ramai ker,sedap ker ahhhhh ramai x ramai sedap k x janji on....ala sekadar kawan2 aku jer yg datang 3 4 org,mak buyung punya pasal,kalau x hurmmmmm alamatnya jgn harap ler...hah diaorg ni jer mana ada muka2 lain kalau kawan2 aku....biasa ler kalau betul2 buat openhouse tumbang aku,tapi ini bukan openhouse pun just makan2 realisasikan impian ibu megandung cewahhhhh....

 hahhh mmg x ramai sangat pun.....ala muka2 biasa yg selalu aku bubuh gambar dalam blog aku..

 aiii muruku dgn kacang jer taruk?kata masak spagehheti bagai la....maaf ni pun teringat nak shoot..dok sibok melayan aku biasa ler time diaorg makan ni ler aku dok kemas dapur sambil melayan...

Auncle Joe.....org kuat yg sponsor Asyraf...

melayan buah,org kata cuci mulut...sungguh ker?try tgok lepas makan jgn cuci mulut dengan air.

Auncle Ucop...teman seperjuangan dlm bidang masak memasak aku time kerja hotel dulu.

hahhh ni lah hero mlm ni sbb siap makan bertambah2 spaghheti yg aku masak.....suami mak buyung.

kegembiraan buat anak aku juga sbb bila org ramai dia makin suka ada org yg selalu temankan dia.

lepas makan semua lepak sembang2...kelihatan artwork terunggul dari Asyraf anakku.

hahh mak buyung mengunyah muruku sambil layan tv dan berborak setelah kekeyangan


hahh ni dia makan sambil bersembang...sengaja aku shoot hahhahah mmg kau dah kena mak buyung...gambar meletup yg buat kitaorng gelak ramai malam itu...

best katanya dapat makan kenyang....hurmmmm lawa gambar kat atas tu katanya juga..oiii isteri kesayangan kau kot.....

melabuh buntut selepas kekeyangan katanya.....thanks zul for free food..lain kali masak lagi(dalam hati)

duduk melayan perut kekeyangan....best juga kalau kerap dapat makan2 lepak borak dgn member2 mcm ni..thanks zul..lain kali masak lagi ok,aku mesti datang punya.......

hahhhh last aku ingat tu ler makan2 terakhir untuk bulan ni,sekali ada lagi hari selala haritu dekat rumah kawan kitaorg yg mana aku x jemput haritu...hahhhh nak juga dalam perut dok tunggu masa nak meletup tu mak buyung buat openhouse hari sabtu ni....makan lagi ler nampaknya....

Bagus kan kita kat Malaysia serba senang dan mudah...makan,berhibur..melepak...dan mcm2 lagi..syukur dgn apa yg kita dapat dan perolehi harini ini...

Hahhh harini isnin mmg mcam2 aku buat dari awal2 hantar anak2 sampai ler lewat mlm dok update blog ni..lewat malam ker dah pukul 2.30 doh...nak sambung tulis k?nak cerita apa?panjang lagi k?ahhhh tunggu jer mlm esok aku update nak tunggu,nak baca?ok jer x nak pun ok jer....

PS:Kadang2 perkara kecil itu lebih bermakna dari yg besar jika di fikir2 kan dan kena dgn caranya dan pengertiannya......renung-renungkan lah selamat beramal..

No comments: