Monday, June 24, 2013

Natural filter.....

Hahhhh natural filter.......hurmmmm aaaaaa bukan bukan,bukan product kecantikan baru yer tuan2 dan puan2...hah apa lagi kalau bukan ala MAT SALEH panggil HAZE melayu panggil jerebu CHINA panggil jelebu hhahahhaha jgn jgn ingat saya jual product kecantikan yer..ala mana tahu kat luar tu sekarang ni asal buka facebook jer product putih kulit la,tegang buah dada la,tegang buntut la,slim badan la hurmmm dah sah2 org kita juga yg pulun sakan testimonial dari org tu la org ni la,yg bubuh semua yg ok ok,org dah putih cantik nuuuu yg bila pakai siap maki hamun kulit rabak awat cik tak dok bubuh mai.....awat takot x laku product ka....hahhaha jgn jgn marah noooo cik tulis apa yg cik rasa ja...mat saleh kalau dia buat product pakai tahi kambing biri-biri pun kita beli sbb azali keluaq mai kita disaji dgn superhero depa,wajah2 cantik depa makan kita pun mengankat yg depa mmg bagus lalu kita mudah percaya...awat x caya ka?hah tgok kalau time org nak jual product kat hangpa..tanya dia diluluskan oleh Jabatan Kesihatan Malaysia dak...kalau dak pun dia tetap jual,tu kata org kita mudah percaya.....hurmmm jauh benar dia pi melalut ni....ala bukan apa saja ingat2 kan ja...

Hahhh ni pasai la ni x payah dok putih2 sgt ehhh cuba hang pi berdiri dok depan rumah mai sejam dua semput di buatnya....mana dak aihh..tgok depan rumah pun rasa macam mata yg rosak tapi tudia la jerebu kot...
 Tudia hangpa tgok mai..depan rumah aku 500meter jer seberang jalan..nampak macam jauh kan...aku ambik pukul 9 pagi lepas balik hantaq bini pi kerja..sekali breakfast pun kansel..jerebu punya pasai mana boleh dah nak makan2 kat warung tepi jalan ni....
Kelihatan menara MPAJ lebih kurang 700 meter dari rumah aku..mmg JEREBU sakan..pagi yg gelap kini sudah kelabu..

Haah hangpa jgn dok ingat x bahaya wai.....sat2 dok luaq rumah xpa la...hah apa g setiap yg berlaku kena pikiaq positif...hah time mcm ni la yg mana kaki merayau,nak keluaq xtvt luaq labi bagus dok rumah...time ni la nak goreng french fries ka,buat cok kodok ka,buat laksa ka,family gathering ka mmg bagus sgt lepak layan tv makan ramai2....bukan apa JEREBU mmg dah tahap teruk..aku yg hehehhe muda mcm ni pun dah rasa semput...aik muda lagi ka?.....xpa aih sekali2 sekala perasaan tu yg mainkan peranan semulajadi awet muda

hah ni pun shoot pukul 9 pagi cuma nampak gelap sikit.....tu dia matahari pun nampak bulat elok ja pagi2 disebabkan ada natural filter time shoot gambaq ni..kalau x mana nak nampak bulat mcm tu ehhhhhh

Jadi kurang-kurangkan lah aktiviti luar rumah...selamat dok rumah..minum ayaq bagi banyak sikit...pakai mask bila nak keluaq pi kedai..ala bukan mahai sgt pun..ala bukan jauh pun kedai..jauh mahal kalau nak dibanding dgn kesihatan diri tu lagi x ternilai cik oiiii.....apa product pun x leh pakai tau kalau sakit mai....hehehheheh...

HAH time juga la HUJAN memainkan peranan penting..ni x kadang2 kita suka merungut hujan la banjir la,kemarau la salah menteri tu la menteri ni la....aik kita manusia ni ada dak dok jaga BUMI kita?recycle,kurang bakaq sana sini.kurang guna plastic.kurangkan guna polestrin..macam2 kita boleh sumbang kor...pi pasar beli la kontena kuning yg org dok letak roti tu..pi kedai makan nak bungkus bawa la tappuerware dari rumah..xyah dok bakaq sangat tanam ja mcm mak aku telaga buruk ja tempat buang sampah dia lagi friendly hehhehe...kampung kot...awat nak buat telaga depan rumah ka kat KL ni ....so apapun selalu positif fikiranya ya bapak2 ibu2 cewek luar san yokkkkkk kapan temu lagi ya...

PS: Sentiasa bersyukur.setiap yg terjadi mesti ada hikmahnya...x hari ini esok atau lusa dan hari seterusnya..yg penting tawakal,syukur dan berfikiran positif selalu...

No comments: