Monday, August 26, 2013

1st Time Beraya di TERENGGANU II....naaaa naaaa naaaa kita makang Nasi Dagang.

hurmmmm best juga la ler sekali beraya kat TERENGGANU,drive mlm raya,check in hotel,dengar takbir raya bila tolak sliding door,selera makan yg mmg x berapa nak ok jika nak bandingkan hari biasa yg mana kalau org tengok aku kedarah pun org x percaya dengan badan aku yg keding ni.....hurm pukul 12 check out mana lagi terus drive g Kemaman yg mana dalam kepala otak aku mmg x tahu nak beraya kat rumah saper atau kat mana sekali wife aku mmg dah tahu al maklum ler kawasan dia kot.....1st dalam dok drive sebelum balik pun dah dok ingat nak cuci kereta aku yg mmg belemuih(kotor kata org Kedah),so dok ingat sapa la nak buka time raya2 ni kan sekali dah nak dekat sampai Pekan Kemaman tgok ada pandu lalu punya car wash,sekali mmg dah terlepas,nak x nak ini jer yg jumpa aku dok fikir so u turn cuci juga ler,org sana panggil cuci kereta mesin kot kalau x salah aku....hah tgok mmg beratur la mana xnya satu2nya car wash yg buka sempena hari raya...




Hurmmmm mana x banyakkan sekali 5hinggit jer,ok ler tu just cuci pastu lap jer nak polish tayar tambah 2 hinggit....

Habis siap cuci kereta haa 1st rumah yg kitaorng tuju mana lagi rumah sepupu bini aku ler,ikotkan x g juga tapi dok ingat anak2 dia mmg baik dgn wife aku lagipun dulu2 pun time kecik2 jer bini aku g sana,sekali sampai mmg org ramai yer la mana xnya sampai pun dah lepas tengahari sikit,nasi minyak dah habis sekali bedal satay jer la dgn kuih raya...ok ler tu...hah org sana kalau raya mmg dah adat istiadat pagi ptg mlm nasi minyak,nasi dagang tu dah kebiasaan di musim raya berbanding area negeri aku Kedah,lemang,ketupat kuih raya ,kalau nak best2 raya kedua baru ada nasi minyak k,laksa,mee atau bihun soup....2st house lagi rumah sepupu bini aku juga kat Binjai area dekat2 kemaman tu juga,hah time ni mmg aku yg kena,kena apa?kena makan cukup2 ler sbb mmg pergi mmg dah terhidang Nasi minyak,nasi dagang,siap ketupat kuh raya bagai,haaah kena pulak musim buah,siap ada sekali buah-buahan...penat juga la aku sbb kena paksa makan...

haahhh kalau nak tahu sepupu sepapat bini aku ni semua stock2 dah berumur ada anak cucu dah, wife aku jer yg paling muda...siap kena panggil kat dia mak long g tapi nak muda punya pasal disuruhnya panggil Kak Long saja

Last2 sampai petang juga sampai rumah Pak Su dia mana xnya..nak sampai pun siap sangkut merata-rata.


hahhh sampai jer kat rumah pak su wife aku pun dah petang dah apa g just mandi rest relax sembang2 jer sbb masing nak jalan pun dah penat kan...last masak untuk makang malam apa g res tgok tv jer la,mmg tdo awal ler penat punya pasal...

Hahh lagi satu kalau dah ada anak2 ni biasa ler mmg kejap2 jaga dibuatnya sebabkan faktor cuaca,keadaan dan susasana baru bagi diaorg so mmg mcmni ler,nak x nak layan jer la....

Memang singkat masanya dua hari kot kat sana...mana xnya gara last2 baru drive balik pastu banyak rumah yg nak pergi dalam list bini aku nak x nak...layan jer la...raya..2nd day dah nak gerak balik tapi sambil2 tu mmg meyingah ler hahh bestkan?x best? ala xper la janji layan baca kalau x baca pun x per,so yg mana baca just tunggu aku update..nak update pun makan seminggu juga la ni,penat kerja,ala lepas2 cuti mmg banyak nak kena clear dulu sementara nak balance balik..so cau dulu...layan....

happy face time on the way g Kemaman.......

hahh happy time main game sambil layan kawan2 baru...anak-anak Pak Su...


PS: Sentiasa bersyukur dengan rezeki yg diberi walaupun sekecil atau sebesar mana pun...

No comments: