Thursday, June 11, 2015

Hari Sukan anakku....

hurmmmm hari sukan anak aku buat 1st time sejak pindah rumah...biasa la dia excited lebih aku pun nak x nak mmg kena pergi lagipun mana boleh xnak pergi...x adil kalau x pergi rasanya itu hak diaorg, sebagai ibubapa kita kena kerja keras dan tunaikan hak diaorg dan apa yg patot diaorg dapat....xkan nak bagi ikot macam kita lain la dulu2 zaman serba serbi susah nak dapat dan mahal...sekarang perlu kerja keras jer...

Hari sukan selalunya family pun terjebak sekali mana x budak2 nak x nak mmg parent kena teman kannnn..
buat kat mana?putrajaya kat kawasan kejiranan Presint 16 siap ada padang dan mmg kawasan untuk aktiviti bersukan pun...awal pagi dah siap bangun,mana x awal si abg ni sanggup tdo awal bangun awal excited nak g bersukan punya pasal...

Nak jadi cerita tadika baru  buka cawangan dekat kawasan rumah aku jer so budak2 pun x ramai sangat al maklum ler cawagan baru ..sekali seminggu sebelum  hari sukan siap jumpa parent2 yg lain tanya diaorg nak join k x,ada yg cakap fikir dulu,ada yg mmg xnak pergi,dok fikir nanti sorang la anak aku xder kawan,sah2 datang jer hari sukan mmg xder sorang pun yg datang dari cawagan aku ,hahhhh punggah nak tau apa jadi?


Tgok muka punya la masam,mana tidaknya xder kawan2 yg datang dah tu sorang,nasib baik ditemani adik dia yg mmg havoc habis....tapi biasa la permulaan nak dapat kawan


Sedih jer tgok muka alahai anakku....sekali dengan aku hati pun sedih jer tgok muka dia..........Macam biasa adik ok jer asalkan ada bag dia,si abg waktu apapun xnak ajak sarapan pun macam nak makan xnak makan jer.nasib baik juga la semua breakfast dah disediakan,paksa juga dia makan hah bab makan adik dia mmg no1


hahhh ni dia si Adik yg mmg happy selalu x kisah la kat mana kalau dah datang mood dia hurmmm mmg x larat nak layan dia,makan kuat serba serbi kuat.......


alahai  nasib baik cikgu dia datang, Cikgu kesayanngan dia ..nak pi make up prepare apa yg patot ler tu........Cikgu yg mmg banyak ngajar dia benda2 yg kadang diam2 balik rumah jer dia dah tunjukkan sesuatu yg baru....


wow....hah ni dia la apa yg Cikgu dia dan Pengetua tadika buat untuk Cawangan dari Puncak Alam dan Bandar Saujana Sg Buloh....yang mewakili rumah KUNING.


hahhh tu dia tudia rumah kuning punya kata2 azimat........


hah ada empat pasukan semuanya..dari Bangi,Batu Caves,Sg Buloh,Kajang,Melawati....yg mana mewakili rumah masing2,Biru,Merah,Hijau dan Kuning..



Excersice lebih kurang sebelom start bersukan,ala biasa la sukan kanak2 mana nak banyak sangat benda yg heavynya just untuk suka2 dan bagi budak beriadah dan pupuk semangat setia kawan kenal org x malu2 ,bagus juga sebenarnya semua ni nak2 xnak ada juga benda yg diaorg ingat dan seronok bila dah habis bersukan nanti...Sepak Penalti,cari stokin yg sama color dan Design,masuk kan bunga dlm lubang yg dah di sediakan, cari guli2, masukkan tali dlm straw..

alamak dah macam belajar Tai Chi aku tgok.......


agak2nya ni penangan dari class Taekwando yg aku hantar kot.....tapi xper apapun yg penting proses pembelajaran dan kecerdasan otak yg penting....



hurm dekat pukul 12 tengahari juga la semua game nak habis...yg best ni kalau hari bersukan macamni kita parent ni mmg excited bagi sokongan dan berharap yg terbaik,walaupun just sukan untuk tadika tapi nanti balik cerita dan sembang balik dgn anak2 tu yg buat kita happy...


Paling bestnya hahhh Rumah Kuning mmg banyak kali menang tu yg buat puas hati tu,walaupun tahun ni xder hadiah yg di sediakan untuk setiap pemenang bagi tempat pertama sampai tempat ketiga...puas hati bersoarak untuk anak2,anak happy tu jer yg penting bila jadi parent ni.



hah dapat hadiah setiap sorang..x kira menang atau kalah yg penting semangat kesukanan yg diterapkan oleh Cikgu2.


score board untuk setiap peringkat umur dan kalah menang dan jenis2 permainan..



sekali tengok si Adik dia pun excited nak bersukan macam abg dia juga...


Macam biasa ,sentiasa pastikan minum sebanyak mungkin air ,lagi2 dalam cuaca yg panas..hahhhh nak juga aku interframe al maklum la bukanya selalu pun.hah tudia macam ni ler gelagat dia,minum2 nanti bedesup dia lari pergi main,budak2 kejap jer sementara dia nak panas n kenal kawan2,bila dah kenal diaorg mmg x kisah dah janji boleh main sama2, macam biasa banyak gambar dari cerita kalau aku menulis ni hope suatu hari nanti org lebih suka membaca sambil2 dok layan gambar yg mmg x seberapa ni..................















No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...