Monday, June 22, 2015

Koryo Taekwando.....Dah Besar Ayraf Iskandar.

 WHO WE ARE? Koryo Koryo..

Koryo Taekwando.Dah besar anak aku pejam celik pejam celik dah 5 tahun umur dia.lagi dua tahun masuk sekolah rendah la...hahh dah besar pandai cakap dan paham apa yg org buat mula la aku pun excited nak bagi buat macam2..

Duduk rumah asyik tumbuk bag..
Tgok Ultraman dia dah pandai sepak.
Kalau terlintas apa2 kat fikiran dia dah pandai minta.
Dah pandai jaga adik.
Pandai tolong mama dia..

Alhamdulillah semua ok kalau suruh dia buat kerja cuma lambat sikit ler nak gerak mau 2 3 kali panggil juga la..sbb kalau dia buat apa2 xleh kacau dan suruh dia.
#Aku yang excited lebih nak hantar class Taekwando ni bukan apa nak bagi dia displin lebih sikit dgn penuhi masa lapang dia.
#Sorry..kalau tanya org(              ) dia akan cakap untuk self defence takot kena buli kat sekolah..pandai pertahan kan diri
#Tapi kalau tanya org (        )main fokus dia bersukan, displin,penuhi masa yg ada dan juga untuk masa depan mana tau boleh guna sebagai Profesion..

Kat mana hantar..ala area rmah aku juga selalunya training dekat sekolah ler,yuran pun berpatutan,dia pun seronok sbb hari Ahad jer dia dah tahu ada Taekwando,excited bangun awal..
Rutin hari Ahad jer bangun awal2 siap semua g sarapan dulu then class Taekwando 11.15-12.45 .
nahhhh sekali dengan kitaorg sangkut dekat sekolah tunggu dia sampai habis class,nak tinggal kan time break takot jer dia cari kitaorg nak x nak tunggu jer la.

  Tengok ni la jadinya,org sibok dengar sifu bercakap dia sibok tgok kelain...tapi 1st day attend



hahhh ramai juga yg mana hantar anak seawal umur 5 tahun bila masuk sekolah siap dah dapat tali pinggang Kuning...
Ala apa la sangat budak2 nak hantar buat habis duit jer..tu yg aku dengar dari sesentengah parent,tapi macam dok cakap tadi la..disiplin oppssss tapi kena ingat kita sebagai ibubapa yg 1st kena terap disiplin...

Haii. tgok tu fuhhh, mula2 tgok dia memang dalam hati aku,alamak macam x patut hantar lagi jer...tapi sekarang dah masuk kali ke3 hantar dia dah pandai ikot kawan2 sebelah dia dah,dengar dan tiru...




 macam biasa mata tetap tgok kat tempat lain...Asyraf oh Asyraf......

ni lah senior2 yg mana dah dapat tali pinggang Hijau.....who we are?Koryo Koryo...

 alamak..apa la yg sifu ni cakap x faham laaaaa .hahhh ni seangkatan dengan Asyraf baru masuk...


Who we are?Koryo Koryo...wae lawae lawae koryo.we are mighyt mighty Koryo..


 hahh macam2 kat sini kena belajar pasal disiplin..nak tahu ker?hahhh kat gambar atas ni salah satunya nak balik kena buat bulatan,then ada lead singer yg akan nyayikan lagu KORYO.di ikuti dengan ahli yg lain..bukan bleh main redah jer hahhh nanti aku cerita lagi pasal2 disiplin grading ..




No comments: