Monday, July 29, 2013

Penchala Asmara......iftar dengan geng-geng pecah rumah

hurmmm dah dekat separuh bulan kita berpuasa,last ada juga kesempatan berhimpun untuk iftar bersama dengan kawan2 aku.....ala saper lagi aku ni bukannya banyak sangat pun kawan,tapi terbaik la sbb yg diaorg semua ni la tempat susah senang minta tolong dengan mudah...makin dekat nak habis ramadhan ni makin ramai org berbuka kat luar,mcm tu juga la kat restaurant aku bekerja....kena stay kerja full day dah biasa,nak2 dua hari kebelakangan ini staff pulak ada family problem apa lagi kena la jawabnya..nasib baik hari ni ahad dia datang kerja dapat ler aku balik awal, x awal sgt ler pukul 4 ptg cukup masa untuk sampai rumah rest kejap then siap keluar...ala wife aku yg adjust semua untuk iftar dari booking,call kawan2 pastu sampai la bayar bill,hehehhe dah biasa ler tu..wah banyak duit bayar bill oppps bukan belanja ok,just bayarkan dulu jer.....hah sebenarnya x ler fikir pasal tempat makan dan makananya sangat yg penting masa  bersama tu jer,ala masing2 busy kot,dapat manage gathering camni ok ler.....kali ni kita org g restaurant Penchala Asmara dulu dikenali Bora Asmara...lapan org booking,pukul 6.30kitaorg dah manage drive g sana....best k?mahal x?ala boleh ler kalau setakat nak buat gathering kalau nak banyak sgt food dia baik g hotel ler...sbb dalam kitaorg duk sembang2 tahun ni semua tempat yg pernah kitaorg g dulu2 semua kurang memuaskan dah....hah apapun layan gambar ni sambil baca lagi bagus dok ada.....

hah ni dia ler gazebo untuk kitaorg 8 org yg kitaorg booking......rm 50.00 untuk 1 pax.....kalau nak ikotkan tempat ni lagi bagus dan cantik dari dulu.....



 hah ini lah salah satu pasangan yg menjayakan program ni..uncle Bobby dgn Luna Maya Percintaan...nu nama gelaran yg kitaorg bagi ler.....nama betul Maya jer...dah bertunang,just tunggu masa hujung tahun jer nak bedal nasi minyak......

ni pulak x lain x bukan Uncle Joey...mmg dia suka layan budak2 dan salah sorang sponser pakaian untuk anak2 aku....hobby suka shopping..apa lagi Amani naik lemak ler.

 hah ni si kecik cilik hero aku ni...org busy dok sembang dia apa, nak main jer......sampai x ingat nak makan langsung...

hah ni ler org kuat disebalik anjuran buka puasa ni.....dari call kawan2,set date n time,survey bookin,comfirmation semua dia la yg uruskan....tiap2 kali pun mmg mcm tu hehheheheh

hah biasa ler aktiviti aku sebelum berbuka...shoot gambar jer la..gambar food mmg xder..sbb aku malas nak g shoot kat buffet kaunter....hehhehehheh

ai gambar diaorg lagi.....hah ni pasangan wajib ni..Zamri & Aisyah..aka mak buyung.......pasangan yg berupaya memecahkan suasana sunyi dan sepi lagi mengamatkan suasana......mmg kerja dia org la mcm Tom & Jerry pasangan ni.....


hah selesakan diri di pangkuan untie Maya percintaan dia.......

hah kitaorg mmg bajet cari tempat yg boleh relax mcm ni sbb bukanya nak makan sgt tapi lebih kepada nak jumpa duduk lepak ramai2 tu yg paling best sbb kalau x buat mcm ni alamat dia kadang last day puasa tu pun belum tentu jumpa...nak nak boleh jadi lepas raya....

Apa ni g buka puasa gambar food xder...hahahhahah biasa jer setakat cerita dengan gambar kawan2 jer..gambar food ni kadang2 naik segan aku nak jalan satu kaunter buffet shoot,tu jer....
tapi ada ler sekeping dua yg aku shoot just tuk sedapkan cerita....

 hah ni dia salah satu faktor yg kukuhkan gathering ni sbb..org yg organise tu mmg dah banyak hari dok teringin nak makan kambing bakar jer......2 ekor kambing kena golek time ni..puas la dia bedal...



 kuih muih tradisi yg mmg x lari  time bulan puasa kan...ala xkan nak bagi western kot mana best...bulan puasa taste mmg kemelayuan jer tekak.


8 org makan dan minum tapi atas meja glass dekat 20 biji hurmmm masak la masing2 dahaga yg lebih...

hampir dekat pukul 9 juga la kitaorg balik bukannya dok makan sangat pun sembang jer yg lebih....x makan sgt?makan ler tapi xder la sampai terover hahhahahahha
Hhahahha pasal tempat ni?agak ok la.sorang rm 50 kalau nak ikotkan x banyak sgt food...dah banyak berubah..bayar bill kitaorg balik,masing2 ada agenda lain....

hah ni last gambar terbaik sbb apa?ala si kecik aku yg shoot ok juga compo gambar dia...dah agak pandai dia shoot dan guna camera.....
hah dari balik smlm tulis blog sampai bangun ni pun curi masa sekejap sebelum mandi kluar g shopping untuk anak2 aku..sambil wife dah tunggu kat bawah dgn anak2 dah siap semua....apapun cau dulu......nanti tgok update terbaru.

PS:Kecerian hari kita hanya bermula dari kita sendiri.....walaupun ada masalah tawakal dan senyum...

No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...