Tuesday, July 14, 2015

Bandar Puncak Alam....My New Community

Hahhh new community, x new la sangat,day hampir tujuh bulan juga kot kat sini so macam2 la yg kena hadap,jiran2 suasana,travel ,masa,duit semua ni mainkan faktor sbb kawasan jauh sikit dari segala tempat .tapi ok yoooo not bad,privacy,mybe lagi 5 k 10 tahun boleh tahan ler sesak nanti.....community GAMM..Gemma,Atria,Maya,Mira.fasa?5A4 under IJM...boleh tahan ler market price after struggle dok bayar 2 tahun sebelom 100% siap dan boleh duduk,apapun syukur...yg penting rumah dah ada...community sini pun ok..yg best owner sini kebanyakkan muda lagi tapi xder la umur 23 tahun dah mampu beli tapi kalau adapun mybe diaorg parent sponsor kot.

hahhh ni dia rumah2 kejiranan aku....gambar diambil gunakan drone..yg best Tok Penghulu yg punya/Pengerusi Wakil Penduduk.

hahh ni keesokan harinya..apa lagi test product baru la.Tok penghulu ni Business owner jual RC.yg tengah2 tu tuan pengerusi wakil penduduk..



semua gambar shoot pakai Drone...

So far semua ok la kat sini,surau dekat,community ok kalau ada gotong royong,kenduri dan yg lain...

hahhh ni time 2  3 hari lepas,gotong royong pasang lampu n prepare tempat untuk security temporary untuk 10 hari sempena bercuti raya...maklum la semua balik kg so nak x nak kena hire security company.sungguh pun masih ada yg beraya kat sini.banyak juga tu kalau dah 37 family meriah juga la.

Dah biasa lepak sampai lewat mlm ni nasib baik mlm isnin kalau mlm weekand tgok boleh cecah pagi lepak minum2,nak dibulan ramadhan ni...hallo apapun pun sbb lepas solat terawikh tu yg boleh cecah k pagi....

aktiviti berdurian,nak2 ni musim dia.lepas gotong royong,pukul 2 pagi masih layan lagi ni durian perghhhhh..ada juga kan yg bini tarik telinga nanti hahahhahahah.

Alamak bocor rahsia...ala biasa la kalau setakat seminggu sekali melepak lagu ni ok jer....

Hahhh ni pun dah gatal tangan nak share gambar2 ni kat group community aku,kang ada jer yg kena bahan,fuhhhh melekat kalau kena bahan....boleh tahan ler ala biasa ler jiran org muda2....

Lepas ni ingat dah boleh update pasal community sikit kot hahahha


Ps:Hidup berjiran ni dah satu kemestian nak kena bergaul,tegur sapa sbb at the end suatu hari nanti Allah akan takdirkan jiran kita la tempat kita minta tolong tgokkan rumah,anak isteri kalau kita g outstaion...

No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...