Tuesday, July 14, 2015

Pantai Medical Ampang....Best Ke Bersalin Di Sini.

Aaahhhh tertanya2 k?kenapa kat sini?xder ker hospital lain selain sini?lagi satu juah tu dari Bandar Puncak Alam ke Pantai Medical Ampang

Sebenarnya xder apa sangat pun dan xder beza sangat kot dari tempat lain focus dia medical kan cuma mybe harga kot berbeza...hahhhh ni ceritanya

-Sebab 1st baby memang kat sini
-check up pun sini,sakit demam pun sini.
-2nd baby pun sini.
-Doktor dan nurse pun dah kenal so dah biasa la kan...
-Tu jer sbb 3th baby pun nak kat sini sbb senang dah kenal org
-Lagi satu kalau check up hari isnin kitaorg kadang delay then selasa baru pergi

-Lagi satu kat sini ada pakej bersalin,so jadi x mahal sangat la kot berbanding tempat lain
-Ni average price dia ok..yg betul tepat  harga dia kena ambil flyer kat hospital la
-rm2700+3hari 2 mlm double baded.
-rm 2900+3hari 2mlm single room
hahh kalau nak Epidural kira charge luar ,nak order food atau yg lain so kira bill asing dan charge GST 6%.

Macam biasa ,dlm sibuk nak bersalin pun aku tetap busy dok ambik gambar...guna iPhone jer.

Haah tgok gambar...How To Nurse Best Without Stress.....hah bab ni kauorg tunggu aku plan nak tulis satu entry pasal breast Feeding ni macamana dan halangan nya dan apa yg patot dan x patot buat...

Ni antara menu yg mana aku tick untuk dinner,sekali dah time nak berbuka tu dia memang x di benarkan makan lagi dah...memang rezeki aku la...sekali sekala rasa sedap food dia..opppss tapi xder sapa nak makan selalu kan, yer la nak selalu makan nak kena check in tu...hah nak check in pun kena tunggu sakit tuhhhh,sapa nak...teringat kalau g melawat kawan2 kat hospital aku selalu habiskan lunch diaorg x pun dinner....

Apapun average 1 to 10,kitaorg bagi 8 la service dia,bilik,price,ok la so so kata org....
ni hari rabu nak kena bawa baby check up lagi sbb nak tgok kuning makin kurang k makin bertambah,hope berkurangan lah,kalau x siap nak kena ulang alik juga la dibuatnya....

Masing2 punya pandangan pasal Medical,hospital,tapi yg penting semua ok dan selamat.....kan....lepas ni dah update special cases sikit pasal Breast Feeding ..sbb sebut breast feeding semua org tahu,mybe ada yg kata senang,tapi dalam senang tu banyak cabaran sebenarnya,nak2 lagi selepas dah habis pantang dan dah nak kena start bekerja fuhhhhh mental juga la nak buat semua ni......xper nanti aku share...tunggu jer...

PS:Kadang2 benda yang mudah lebih banyak perlukan kesabaran  yg tinggi apabila tiba bahagian susahnya....

No comments: