Tuesday, July 28, 2015

Selamat Hari Raya..2015

SELAMAT HARI RAYA...oppsss dah terlambat ka?belom lagi kot mau2 org kot KL ni kalau beraya selagi x habis bulan Syawal,ya la time hari raya balik kg la ni time balik KL la nak beraya dgn jiran2 dan kawan yg mana dok kerja sekali..
Aku pun serupa tunggu dok satgi banyak la openhouse sini sana campuq lagi yg dok pi jalan2 beraya rumah kawan.tapi ingat slow sikit kot sbb wife dalam pantang lagi...

Raya balik kg tahun ni,sehari sebelom raya baru drive balik utara tanah tumpah darahku Kedah DarulAman negeriku.
Bertolak pukul 3 ptg.
Depa dok tanya jauh dak?pukul berapa sampai?
Kalau ikot kelajuan 130km per jam mau dekat 5 jam sampai la.
Tapi kalau musim raya mau dekat 10-12jam la.kematu punggok kat dlm kereta la jawabnya.
Nasib baik aku sampai pukul 7.45,nasib baik jalan x jem,lepastu kereta pun kurang,mungkin sbb org dah pakat balik awal2 kot no.

La senang turun highway dah dekat dah nak pi kg aku.turun kat Pendang la...
Dulu memang kalau sebelom raya balik awal 3 4 hari lagi best sbb busy dgn nak buat ketupat lemang,tapi la ni ayah aku main order saja sbb maklum la masing2 dah berumur...


Suasana kalau balik Kg time raya memang best...

Raya tahun ni x pergi mana sangat sbb serba sedikit kena tgok2 apa yg patot kena buat time wife berpantang ni,
Tapi xda la sampai x sempat nak g beraya langsung...

1st day sempat g rumah sepupu 2 buah rumah lepastu balik ja apa lagi sangkut dekat rumah la jadi tukang bancuh air..
2nd day pun serupa sepanjang hari kat rumah sbb adik beradik sebelah mak aku asyik mai saja2......
memang ramai adik beradik sebelah mak aku..kalau raya jer sampai la dengan anak cucu sekali....

Hahhhh ni hari ketiga special sikit sbb tiap2 tahun schoolmate buat gathering,tapi tahun ni besaq sikit and ramai sikit kedatangan kawan sekolah...

Apa lagi memang kali  ni kami semua dah plan tu yg special sikit raya ketiga ni....tapi tudia la aku pi pun dgn anak dara aku saja...sapa yg arrange?ramai?berapa org? hah tgok dalam episode lain no
aku buat sambungan kat hangpa no..

Selamat Hari Raya..

No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...