Friday, July 31, 2015

Thank Anakku Asyraf dan Amani....

Alhamdulillah saja aku nak tulis,sambil dok layan tv teringat seminggu sebelom hari raya,org lain sibok dok buat preparation untuk sambut raya,aku dok busy tunggu time Bini aku nak bersalin..macam2 yg terjah dlm fikiran aku,mana tidaknya hero dgn heroin sapa nak jaga?macamana nak ngadap sbb dok fikir nak ulang alik ke Pantai Hospital Ampang....lepastu kalau bersalin malam macamana diaorg berdua....

Nak x nak memang berdoa bersalin siang hari.alhamdulillah pukul 12 tengahari g Hospital last pukul 9 mlm bersalin dgn selamatnya....huru hara juga dibuatnya nak settle ni.anak2 siap sampai terlena dekat hospital selepas ambik diaorg dari tadika/taska..last sorang berjalan sorang aku dukung masuk kereta drive balik Puncak Alam tengah2 mlm...

Duduk layan lagu tu part yg bestnya...adik biasa la seluk balang selagi x habis cookies dia...

 Sempat pakat berposing time selfie,sementara tunggu traffic turn green

Asal makan jer ok,apapun ok janji makan...bak kata tolak batu dengan kayu jer....

Esoknya bangun siap2 kan diaorg terus ke hospital...
Ada x diaorg buat perangai bila dapat adik?
Hahhhh xder,serious?memang betul dia behave sangat2.
Apa rahsianya?
Simple tapi x mudah ,sbb kena selalu practice.
kenalkan diaorg dgn adik diaorg seawal dalam kandungan.
Ajar diaorg,bagi bersembang dengan baby.bagitahu siap2 apa yg patot..
last bila dah bersalin semuanya ok.....

thanks anak2 sbb behave time macam ni........masing2 layan diri sendiri dengan cara masing2.......

Mahu juga 2 hari ulang alik ke sana.balik diaorng tdo tanpa mama diaorg x banyak songeh faham...kira ok la berkesan apa yg diajar ketika baby masih dlm kandungan,sesuaikan dan bagitahu macamana bila baby dah lahir nanti...insyallah budak2 mudah faham kalau tiap hari ajar dan bagitahu.

Macam biasa sempat lagi snap sekeping dua time traffic jem....Iphong 4 jer...tu sbb quality x berapa ok sikit....


tgok berselfie pun boleh....minta dia ambik gambar laju jer....Asyraf Iskandar.....

Syukur alhamdulillah dah nak masuk 23 hari dah sempena kelahiran putri bongsu kami....

dan dengan rasmi juga hari rabu  baru ni aku register nama dia.....tunggu

ps:setiap kurniaan ilahi baik atau buruk mesti ada hikmahnya untuk diri kita mahupun org lain...

No comments: