Sunday, August 2, 2015

Hari Raya Openhouse...

Terdetik hati..cewahhhh main detik2 pulak..mana x nya tengah2 malam pukul 3 pagi ni cuaca sejuk dingin angin sempoi2 bahasa aku masih terbeliak biji mata ngadap laptop lagi...

Bukannya terdetik apapun.just nak menulis blog buat tatapan aku sendiri yg nak baca...
Dok fikir sekarang serba serbi mudah al maklum ler zaman gadjet serba serbi canggih...hari Sabtu dan Ahad ni hari cuti, kena pulak bulan syawal.memang kejap2 dapat whatapps jemputan openhouse la,tahlil ,bla bla bla ...
Agak2 kaurong macamana suatu masa dulu cara jemputannya?tuan punya badan terus ke rumah.Hantar card jemputan,Talipon,Email?Whatapps zaman sekarang...agak2 macamana perasaan bila dapat jemputan sekarang?ada feel x?ada nostalgia x?

Pada aku baik dulu dari sekarang..sbb kalau dulu owner ada komunikasi secara terus dengan org yg nak dijemput...itu yg bagus.tapi kadang2 kalau sekarang org akan kata sombong belagak nak kena g jemput direct..tu sbb x pelik kalau Mak/Ayah kita masih kenal org dari kg sebelah dan kg sebelah...kalau kau?agak2 kita macamana?kalau Mak minta tolong ke kg sebelah hantar barang dekat jiran,kenal k tidak?senang x cari rumah?...hahhhhh boleh tanya diri sendiri,sendiri mau hingat la.
apapun zaman teknologi berubah ikot peredaran waktu.



Komunity dan kejiranan yg terdekat antara jemputan untuk Majlis Aqiqah/Openhouse di kawasan aku.Time2 macamni lah yg mana  jiran yg berkerja pada hari2 biasa dapat berkumpul sambil mengenali antara satu sama lain....



Hahhh inilah rupa2 jiran yg mana berdekatan area perumahan aku...habis aku kalau diaorg tahu esok nak jer minta royalty dari aku....

Bebalik pada openhouse.
Harini saja ada 2 3 org jiran yg jemput..
Makan sampai penat.
Bagus sbb dlm pada ini ada kesempatan untuk jiran berjumpa saling kenal mengenali,lagi2 kejiranan serba baru..Alhamdulillah yg penting bukannya makan sangat tapi masyarakat tu...sakit demam..susah kita kadang2 jiran juga tempat kita minta pertolongan...

Harap kekal kejiranan dgn harmoni..mana xnya kadang2 zaman internet ni kita bukan tahu sangat hati budi org...so apapun sama2 jaga bila berwhatapps.bersms bukan apa takot ada yg terguris,tersalah msg,tersalah tutur kata,tersalah msg ni bahaya jgn tersalah msg kat Diana sudah kan x pasal2 tdo dlm kereta hahahaha...apapun sempena bulan baik ni sekali lagi ucapkan

SELAMAT HARI RAYA maaf zahir dan ....






No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...