Monday, August 17, 2015

Part Time Job....

Kebiasaan sekarang kalau hari minggu selalu ada kerja yg nak dibuat,ala biasa la ada kerja ada juga duit pocket tambahan...dari duduk saja buat jer ,nak pulak dekat area2 dekat rumah aku jer....

1.Macam2 kerja daripada elektrik,tanam rumput,grill rumah,sampailah pintu pagar rumah...selalunya x kira siang atau malam asalkan ada jer kerja untuk hari Sabtu dan Ahad...ala bukan lama pun kerjanya sejam k dua jam lebih jer...

2.Selalunya kerja besi ni setakat nak potong,nak polis  nak mengecat boleh la kalau welding kelaut jadinya...

3.Kerja x berat sangat pun,nak2 kalau malam wowww sejuk jer,sambil relax buat kerja layan berborak...

4.Inilah kerja kitaorg untuk minggu ni,buat apa tu?hah pasang pagar untuk owner area kejiranan ni,opppsss ini kerja ada payment bukan kerja amal ...

Nampak big boss siap boleh pose sambil pegang pemutar skru lagi,dia kata suka buat kerja malam sbb kurang panas tapi mlm pun dia berpeluh,sekali berpeluh dah macam org baru sudah mandi.



Ini pulak kerja aku,kena licinkan bahagian hujung selepas di potong, kalau dulu  org selalu guna original kayu tapi sekarang banyak dah guna aluminium yg nampak seakan2 kayu....


Nak x nak dekat pukul 1 juga la siap,tapi start kerja pun dah pukul 9 lebih,biasa la siap boleh berhenti minum kopi dulu kot....hah tgok tu,partner tanam rumput aku pun join sekali....memang macam ni la kalau hari minggu mesti ada kerja buat,kalau x free org lain yg akan join big bosss...

Kalau siang ada saja aktiviti nak2 kalau ada yg ajak g nursery laju jer,dah tu kalau balik x pernah balik dengan tangan kosong mesti ada jer pokok hiasan yg di beli...fuhhhh dah kalahkan org pompuan kitaorg berkobun....tapi betol setiap minggu mesti ada saja pokok yg nak beli......

lagi walaupon busy dengan class,kenduri tetap ada masa juga tgok garden...curi masa ke nursery...class?class apa lagi ni?hahhhh nak tahu ker tunggu jerrrrr....

PS: Kalau kita berjaya memotivasi diri sendiri, itu hebat, tetapi andainya kita boleh menjadikan orang lain seperti kita, Itu lagi hebat.

No comments: