Wednesday, August 12, 2015

Raya Dah nak Habis....

Entry ni aku dah tulis dan post,sekali lupa save habis hilang...punya la penat mana xnya banyak yg aku karang sekali post2 hilang adoiiiiii...so dok fikir macam x best jer gambar dah ada tapi x post balik....

Nak xnak tulis jer simple2..
Xder apa sangat just cerita hari raya aku tiap2 tahun...

Hahhh ni ceritanya.....ermmmm ermmmm jap ler pikir jap...
hahhhh

Hahh ni ceritanya,kebiasan kalau time raya tiap2 tahun kitaorng selalu gathering tapi tu la asyik2 muka yg sama org yg sama...dok heret pun anak2 yg sama juga....awat la pakat x mau beranak lagi boleh ler tgok muka2 lain pulak....amboi sedap jer aku cakap kang...kang x pasal2 banyak komen yg kena dari kawan2 aku....

So what?So yg nak jadi cerita lagu ni sebenaqnya..tahun ni awai2 dah pakat plan nak buat gathering raya ketiga tahun ni...so tup tap tup tap jadi juga akhirnya walaupun ada sikit gundah gulana..xpa la muka yg kebiasaan juga tapi ramai juga yg x pernah jumpa tahun ni jumpa,bukan tahun ni saja ada yg sampai 15 tahun x noh dok jumpa ehhhhh....

Ramai ka?ni cheq nak habaq bagi try tgok sendiri la dlm gambaq ni..


Tudia ramai ka dak,hangpa pikiaq sendiri la...ni pun ada yg x dapat mai,ada yg x mau mai...ikot suka la x rugi sekupang pun....tgok elok2 no satgi boleh la banding dengan gambaq hat last sekali.....macho ,bulat,pendek,kurus,tinggi,sadao,tua muda semua ada.....jaga2 depa ni semua dah kahwin..tapi dok ingat la,kalau bini bagi greenlight dan2 yg tua jadi muda heheheheheh



Tudia habaq hang penuh camera gambaq depa kalau shoot.... oppsss yg pakai cermin mata tu dia malu sikit mula2.....xpun tutup lubang hidung dia yg mancung tu..jaga2 cik oi Mami Penang tu habaq hang...


Jurugambaq depa yg punya lah katakan.......depa ni jgn kata jurugambaq kalau boleh kamera khas ambik gambaq untuk depa ja....sib baik x lagu tu.


Konon2 kawan baik dari sekolah sampai la ni....rasanya la, depa la ni lagi mudah berhubung...dok whatapps aku hang lama2 baik la tu...

 Nidia baik punya jejak kasih....dulu2 yg besaq dok buli yg kecik....la ni macam adik beradik tu time jumpa siap pelok cium....hahahahaha main2 ja no...

 
Yang x lain x bukan memang sah2 aku buat la macamana pun tetap aku.....aku pi siap bawa puteri sorang ni..kalau x bawa boleh gegaq rumah tu dia jerit....sib baik dia dok elok2...



Tudia kepala samseng time sekolah...pengaruh kuat ni..tapi lepas sekolah dunia dia jadi terbalik sikit..berkawan2 dengan geng2 tua ja...la ni insaf geng tua dah x mau kawan dgn dia...dia pun mai cari kami.....





Abam sadao,kalau tangkap gambar nak bagi naik ketui2 juga ,xmau kalah langsung....ketui pun ketui lah abam sadao...


 Hahhh tudia mulut Mami Penang dok pot pet pot pet...ada la benda dia dok cerita nak habaq hang.......


 Ni harap ja lebai atas pala..tu dok x puas hati la tu..kata dia lemang x leh makan lembik habis...punggah sib baik dok pikiaq nak mai jumpa kawan ja bukan nak makan sangat,kalau dak mau org yg jual lemang tu wak lari darah....


 Alamak abg baru nak makan sayang oiii...awat nak suruh balik dah?xpa2 abg makan sat,satgi abg terus balik na....jgn dok risau abg x korner kot lain ehhhhhh.



Awat jadi lagu ni Suhardi?duit lebih banyak ni..ahhh sudah...nak boh mana lagi ni.....mek la hang sikit aku sikit kita pakat2 wak anak pi KFC....


15 tahun x pernah jumpa...sembang rabung ehhhhhhh .ni pun jejak kasih juga.......



Laju depa bagi duit raya...

Gathering start pukul 2..aku yg pi awai2 pagi memang terkena la sbb x pi dok tgok whatapps....puas juga la dua kali ronda time pagi..

Apapun gathering yg terbaik sbb berjaya juga akhirnya kumpul kawan2 sekolah...bukan senang sbb masing dah berkeluarga...cuti kena set..kalau dak laki bini masam muka hahahahahah

Hahhh betoi dak macam aku dok kata ramai kan...nak tgok sekali boh denga laki bini anak2 penuh ruang....


Gambar ehsan dari Mona and Husband...thanks...


Hope umuq panjang jumpa lagi tahun depan.....fuhhhh punya banyak gambaq...tulis pun banyak...layan sajer ler bak kate org KL.......

bye bye Syawal..jumpa lagi tahun hadapan.....Insyallah jika dipanjangkan umur...

PS: sentiasalah kita beramal ke jalan kebaikan demi bekalan untuk akhiran hidup..

No comments: