Thursday, May 23, 2013

Bak Kata Selagi Hidup,Kerja-Kerja kerja.......bukan merungut cuma keluarkan rasa tension sedikit....

Hurmmm bak kata kita ni selagi hidup kerja-kerja kerja.....habis x kerja kan mis sgalanya...
Bukan nak merungut cuma dah kepenatan sikit kebelakangan ni,yer la mana xnya aku ni rasa mcm berumur sikit kot hehheheheheheh kerja dah macam bangla akhir-akhir ni mana x nya 9 pagi hingga 9 mlm dah tu rest mmg xder,x pun 10 jam kerja....tapi dalam penat kerja anak2 dgn bini tetap aku ingat kat diaorg bawa g jalan kluar makan biar anak2 rasa happy. rasa x asyik dok mcmtu jer rutin harian...
Hari isnin cuti,tapi x duduk diam juga aku...
Mana pergi?hah 1st g Pudu Plaza buat apa tu tempat tercorot jer,hah sebenarnya kat sini la kitaorg sesetengah org yg gilakan camera gadjet cari barang baru mcm Lens,camera body,tripod dan macam2 lagi ler berkenaan DSLR CAMERA punya part....

2nd aku ronda area maju junction biasa ler g pertama complex,mcm biasa jalan2 tgok apa yg boleh beli kat sana...xder apapun yg beli walaupun sale kat SOGO tu(Melayu Shopping Mall)...mana xnya kalo kat Sogo tu 85% org melayu yg shopping sana..mmg ramai ler walaupun pukul 2 time tu,dah tu ramai disbbkan org saja suka2 jalan dlm nak2 stock abg,pakcik makcik yg kerja area tu sekali rest x tahu nak masuk awal......haiihhh tu jer yg aku buat seharian...

Petang rest jap dlm pukul 4 lbih selepas balik dari MAJU JUNCTION,tunggu bini aku g pick up dia then balik rumah siap2 g ambik anak keluar g makan...selalu kalau keluar makan time2 aku cuti jalan-jalan cari makan area shopping mall jer...sambil cuci mata,otak,bagi anak2 happy...seminggu sekali mmg mcm ni kadang2 seminggu cecah 3 kali pun ada...

     Kebiasaan jalan2 di KL ni kalau dalam lingkungan masa org balik kerja diantara pukul 5ptg    
     hinggalah 8mlm,kadang pukul 9 masih berlarutan dijalan2 yg tertentu...

     Kadang2 puas juga la nak sampi kat tempat yg nak dituju......perut dah mainkan nyayi 3 4 buah lagu pun x sampai lagi........

Mkan dekat mana?selalunya hari cuti aku pergi tempa yg ok sikit la,bukan selalu pun seminggu sekali jer tu pun temapt yg org cakap x mahal ler tempat selalu kunjung untuk makan kebisaanya mmg yg ni jer senarai dalam kepal hotak aku,kadang2 bini aku yg setting bagi berubah tempatnya....NANDOS,JOHNNY,KENNY ROGER,SUSHI ZANMAI,PLAN B,BIG,CHILLIS..hah ni jer tempat kebiasaan dalam sebulan tu,yg paling kerapnya Nandos dgn johnny ler.sbb aku suka makan benda panas2 so JOHNNY  la sbb dia serve Thai steamboat,Nandos sama juga sbb aku suka rasa sos dia yg mmg sedap dari Garlic sauce dia sampai ler yg mmg extra2 hot tu.....

Minggu ni layan kenny sbbnya 2 hari sebelum tu dah pergi nandos katenya,ni semua bini aku ler last2 tukar plan,akalu aku johnny jer hehehhehe....
Apa la yg best sgt makan kat tempat2 macam ni?last kena buang jadi %#&%^%^& juga..
Bagi aku patut kot sbb kerja keras,cari duit,kadang2 mmg patut enjoy food kat tempat macam ni yg x semahal Alexis,BIG,Plan B dan sewaktu denganya la...kalau ikot aku nak makan ayam dgn side dish dia aku lebih prefer Nandos,kenapa nak tahu?jap layan dulu gambar kang aku cerita....

hah tgok dah kebiasaan dia atas meja pun dia belasah merangkak......wife dok sibok dengan baby,dia pun sibok juga siap merangkak lagi nak lihat baby dia......

                                 
 Dahaga sangat ler tuuuu......selalu mmg kesukaan dia minum ICE LEMOND TEA....ice seminggu sekali jer bagi dia lain    banyak minum mineral ataupun air suam.....

1/4 chicken serve with 3 side dish...choice of mix fruit,mash potato and macaroni cheese

 1/4 chicken serve with 3 side dish...choice ofmix salad with thousand island sauce,rice and mash potato

Hurmmm banyak beza dgn Nandos kalau nak ikotkan walaupun dua2 ayam...hah try tgok ni ikot pandangan aku ler sbb aku suka yg tu mesti la aku cakap ikot aku....

 AYAM....
NANDOS: Ayam sedikit kering tapi taste mmg sedap
KENNY: Ayam sedikit basah dalam sedap tapi kurang rasa...
mmg aku pilih nandos sbb ada taste...

 SIDE DISH..
NANDOS: Side dish lebih bagus dari Kenny tapi just bagi 2 choice untuk setiap portion
KENNY:   Side dish kurang sikit rasanya,tapi bagi 3 side dish untuk setipa potion
 Segi rasa nandos agak sedap,dari segi cos kenny menjimatkan...dapat 3 side dish berbanding nandos.

Minuman lebih kurang sama....

prefer Nandos untuk rasa yang lebih enak walaupun kena bayar lebih sikit berbanding Kenny..

Layan lebih kurang x boleh nak lama sbb mmg niat dan selalu kalau datang sini Jusco AU3 KERAMAT mmg aku bawa Asyraf g layan mainan dia seperti biasa....
Apa lagi g bawa main kereta dia ler.....mmg dia suka sangat kalau berkenaan dgn kereta ni...

  Haahh siap bergambar dulu bila bagitau nak ambik gambar.....muka ada senyummmmm

        Warna merah juga jadi pilihan......effect dari film CAR yg kerap dia lihat,buku,film baju......

                                               ambik berkat....kereta kecil yg selalu ada dlam poket.........

                                            memang dia enjoy.....senyum jer...
                          alamak cermin ni kecik sangat ler..................


selalu dia mmg x payah nak bagitahu dia kat sebelah mana tempat sbb dia dah boleh ingat dah,kadang2 kalau datang awal,aku mmg elakkan lalu sini dulu kalau x puas la dia nak main kita kena tunggu..
Selalu aku bagi dia naik sekurang kurangnya 3 kali pastu bila dah ajak cepat jer kalo x puas main susah ler sikit budak2 mana pun mmg mcm tu......sekali main 3 hinggit tu biasa 10 hinggit mmg habiskan tang ni...ala kita dulu serba serbi nak tapi xder and x dapat apa salahnya bagi anak2 yg rasa....

Puas main?senang jer aja balik laju jerr....sambul aku dgn bini jengok masuk kedaipakaian ala bagai sempat g dia rembat belon pastu xnak tinggalkan balik...nasib baik owner kedai bagi..kalau x puas juga la dibuatnya...dengan senang hati jalan balik xpayah nak risau dia buat perangai....nak ajak  dia balik teruk juga la kalau dia xnak balik...

hahhhh puas hati rembat belom,balik pun senang jer hati dia.........


kebisaan boleh bawa balik belon ni dia mmg seronok tapi tu la bila sampai kat rumah bukannya nak main sangat pun.......

Dan seperti kebiasaan bila balik dari mana2 bini aku mesti tanya,Abg boleh x bawa sayang g ronda2 KL aku apa g naka x nak mmg bawa diaorg masuk KL sekejap pusing2 then balik.......tu jer mmg dah jadi rutin mingguan...apa nak buat duduk kota batu mcm tu jer tambah dengan kerja2 memanjang di saiang hari dan cuti pulak x sama dengan bini aku.....apapun janaji ada waktu terluang bersama....



PS: Apakah ertti kegembiraan dan kepuasaan bagi anda semua?WANG? Itu hanyalah kepuasan berunsur sementara sahaja berbanding senyuman,kegembiraan anak2 isteri disisi,dan masa yang diluangkan bersama anak-anak dan isteri,bukan ister-isteri ok......

2 comments:

fairuz shuid said...

(Y) semoga kekal ke akhir usia. Family always 1st. Ayat paling best kat "masa yang diluangkan bersama anak-anak dan isteri,bukan ister-isteri ok......" :) <3

korie said...

thanks sbb sudi menjengah...