Sunday, May 5, 2013

VOTE FOR V.........Countdown 5 MEI 2013.....

Dah tinggal beberapa jam lagi dah untuk kita semua lakar sejarah baru atau lama tu x kisah lah ini kalilah,lain kalilah,dah berkali kalilah nampaknya Barisan Nasional masih memerintah hingga detik terakhir di istiharkan Parlimen di bubarkan.....

Apa lagi esok hangpa bangun awal kita pi mengundi no,malam ni kalo nak undi sapa nak tukaq ka pikiaq la elok2 x nak tukaq pun xpa masing2 punya kemahuan pendirian dan tanggungjawab nak vote sapa itu rahsia hangpa la no.....

DAP,BN,PAS,PKR,PENCIL,AYAM,GAJAH tetapkan pendirian yg satu bak kat org tua2 alang kecing biar sudah kang x pasal2 kena batu karang hah gitu,haritu balik kampung naik melugai juga la tgok bendera la,puak nuuu puak niii berbinau mata aku,yg best kalo sebelah utara sana semua depa buat replika KERETA KEBAL,HELICOPTER,KAPAL TERBANG,JET,KERETA PERISAI ,KAPAL SELAM dan macam2 lagi la,maaf gambaq xdan nak tangkap ehhhhh.

Balik mai KL lagi banyak bendera ehhh lepas cuti seminggu,time nak balik haritu xdak sangat pun...kadang2 sampai balik rumah time tdoq pusing dok tengok bini aku pun nampak biru la hijau la putih la mcm2 macam dah warna dia....harini aku dan lagi awal2 bangun bawa anak aku pi klinik balik pekena nasi lemak dgn roti canai dan juga la kaleh kiri kanan tgok bendera makin la banyak mcm stail la ni layan dulu gambaq ni sambil pekena kopi o ka dak pun makan  biskuit kering cicah teh ka apamacam?.......zzzzzzzzz

      Tudia ehhhh bendera banyak sungguh ehhhh best kan bendera PKR,BN,PAS siap dok tempek dekat lagi selang seli gituuuuuu,ala kan kalo masing2 duduk mcm bendera ni kan bagus ni dak dok bertelagah ja hang x betoi,aku betoi hang x kena,hang benggong hang khafir hang macam la.....padahal  org diatas siap boleh duduk semeja berborak lagi cuma x dok pekena balut dengan ayaq daun ketum ja......

        kehijaun alam sekitar bermula disini.........hijaukan Kak Ton kan.....

        Blue everything about BLUE...

Hah macam biasa la time kempen bermula masing2 laju jer,kumpul idea,kumpul modal upah wartawan x bertauliah macam2 lagi la nuuuu takot sat gi pi dok ceramah xdak modai nak habaq org.....
hurrmmm dok tau dah mmg xda modal pun time kempen mau BN,PAS,PKR,DAP,PENCIL,AYAM,GAJAH masing2 dok menyalak ja......apasalahnya kempen sembang bab money fast tu yang masing2 bentang tu ni dak macam2 keluaq semua buruk2 pulak tu,nama kata isalm boleh ka mcm tu....

Time ni la semua keluar jalan2 tgok kawasan,pelekat gambaq rata2,cakap yang tu aku nak buat yang kita tukaq mcm2 la,Haji Yakoob,Muniandy,AH Kuan,Jonas la depa semua dah kenai time ni,kereta kotoq pun x pa kerja keras kata depa...belemuih masuk ladang sana sini ,padahal x pernah2 masuk pun....

Pernah ka hangpa tgok depa pi arae rumah hangpa melawat kawasan time biasa2 ja?aku duduk Pandan Indah dekat 3 tahun pagi2 dok pi meyerok kat area LRT Pandan Indah tu x pernah aku nampak sekali pun depa mai melawat kot nak pi tanya khabaq peniaga2 pasar pagi kat situ,nak tanya apek yg tanam sayuq bawah jambatan tu(nanti aku nak pi buat blog entry pasai dia tunggu na)ka mcmana xda ehhhhhhh........

Duit rakyat banyak dak?dekat PKR,PAS,BN,DAP. KALO PENCIL ,AYAM GAJAH TU X TAU LA SBB DEPA PUN calon pakai tiket bebas ja....

Aku ingat MERC,PORSHE,FERRARI,BWN, depa guna tu pun kalo jual sportrim boleh buat support habuan jalan2 tgok kawasan lepak dengan rakyat kat warong tepi jalan pekena kopi o sambil tanya itu ini...awat depa x leh minum tepi jalan ka?hurmmmm tu cuba tanya masa depa susah dulu,mula la bangga bagitau zaman depa dulu motong getah la,jual kuih la nak berjaya mak bapak susah la hah awat lani sampai nak minum lepak tepi jalan dah x boleh dah?pasai pakai Merc ka?

Boleh ehhh dalam lima tahun,setahun sekali jer pakai seluaq koyak naik kereta buruk ka moto buruk ka ajak kawan melawat kawasan,org lagi hormat la kalo dok buat macam tu,pakai koyak rabak lagi org pandang mulia sbb hang org atas.....MAHADTHA GANDHI  boleh buat ja sampai mati org kenang ingat......baju pun x pakai kasuit jepun ja kot.......


   seorng wanita berjalan melintasi deretan bendera yang di pacak oleh puak masing2 sambil dok pikir nak undi sapa.......tapi dia tetap hari2 kena naik LRT,JALAN DALAM KETAKUTAN....

  Tgok segak bergaya, posing nak ambik gambaq untuk poster....sambil kelihatan seorng remaja Cina berjalan sambil memikirkan harga rokok selepas PRU ni....dan adakah DAP akan bertambah kemenangan keatas kerusi yg mereka bertanding............

Ni aku tulis hanya sekadar bacaan bukan ada niat atau hasutan bagi2 mana pihak,hak masing2 untuk megundi,x salah nak pilih siapa....tetapkan hati PANGKAH dan kalau menang alhamdullilah kalau kalah lain kali lah........TYPICAL Malaysia kadang2 tu yang kalah selalu x puas hati....darah HANG TUAH dok mengalir dalam badan katakan....

Apapun selamat berjaya dgn puak2 masing....BLOG ini ditulis sehari sebelum hari megundi,dan kepada yang menang tahniah,kepada yang kalah jgn dok nak merusuh ja.....ini kalilah lain kalilah jumpa lagi lah.......pesanan dari KAK TON....SAPER MENANG PUN,KAK TON tetap cantikkan....


ps:Vote for our next generation......macmana pun jalankan TANGGUNJAWAB anda x kisah nak vote sapa-sapa...

No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...