Friday, May 3, 2013

LOST WORLD TAMBUN.....Rest and relax....

Hmmmm macamana aku boleh sampai sini?biasa ler sebelum cuti dah plan nak check in hotel kat Batu Feringghi Penang,nak buat camner ayah aku x sihat sgt lagi baik habiskan masa kat kampung jer....




                                 signboard besar, LOST WORLD HOTEL TAMBUN...    

Ni semua jadi last minit punya pasai sbb dok pikiaq nak juga dok hotel sehari semalam pun ok la,lagipun sbb ari isnin tu masih cuti,hari selasa aku dah nak start kerja,bini aku?xyah cakap la dia 3 bulan terus dia bantai cuti ,3 bulan tu termasuk cuti yang tambah2 sendiri la company bagi 2 bulan lebih ja.....pikiaq2 punya pikiaq sembang dengan bini aku time on the way balik last2 kita pun bersepakat selepas pakat dok bagi idea ni last tempat best kot dok2 pikiaq masa tu la...lagipun aku bajet pagi esok tu malas nak drive jauh,kalo area ipoh ni kira x jauh la 2 jam ja tekan pi KL...

      Signboard to LOST WORLD OF TAMBUN,....tudia gambaq begegaq iso,shutter speed,aperture
      apa kemana...main tibai shoot jer tgah drive ni,siap sabung nyawa nak shoot gambaq punya pasai..
ni ja yg ada....

Nak sampai sini keluar tol Ipoh lepas turun terowong tu just kluaq ja,punya x tau nasib baik abg yg jaga tol tu ada boleh kami tanya kalau dak mampus jenuh cari jalan ni pun pakai rembat juga,dok pi terus last turun susur keluar Berchan awai dari sepatutnya,apa lagi pusing2  jauh juga la nak jumpa jalan masuk pi Tambun...tapi xpa x sesat xtau..sesat pun kadang2 best juga jumpa benda baru....last sampi dekat pukul 9 mlm dah nak check in...suruh bini aku pi tanya ada bilik ka xdak,nasib baik ada,lagipun hari Ahad malam kot org dah checkout habis kot......sementara dok tunggu bini aku selesai puas juga la kena dok layan Asyraf anak aku yg sulong tu.......nak kat buas x juga sbb budak2 biasa la semua benda baru pantang jumpa ja nak teroka......

      tudia sesi punggah memunggah dia...x kisah la apa yang dia jumpa kat Lobby hotel tu janji layan
      benda best kateenya......

             jenuh juga la aku dok kena layan dia.....asal jumpa pamplet ada gambaq kereta habis dia punggah...


Check in pukul 9 malam,banyak juga barang kena punggah bawa naik,yer la bajet bubuh penuh2 dalam bonet sampai rumah baru punggah...hah ni dia package rest and relax yang aku reka sendiri ikot bajet la...

Bilik price 198.00 termasuk breakfast,pastu mlm sebelum pukul 10 boleh masuk free hot spring ok ler tu murah gila kot breakfast.wife aku dengan anak aku sekali kot pastu wifi mak oiii laju gila upload gambaq bukan main laju kes tu yg boleh tulis 2 blog kat sana tu....bilik best juga besaq dia boleh la kalo berempat mcm kami ni,yang paling best anak aku la.....dah buat mcm rumah dia dah

         x disediakan.....just minta jer special tuk Amani puteri bongsu ku......

        hah tgok mcmnapun dia nak try juga........last2 menangis sbb aku xnak bawa dia keluaq.....


         tgok gaya porno dia.......dah buat mcm rumah sendiri dah

Masuk bilik kemas lebih kurang apa yang patut mandi pastu rest jap kluaq pi cari makan.kalo nak makan area2 ni boleh drive keluq sbb x jauh sgt pun dari situ belambak tempat2  makan restaurant,Kfc.....tapi sbb malas dah nak drive so kitaorg kedarah ja dekat Pappa Rich kat bawah hotel tu,x mahal pun harga dia mcm biasa ja.....menu simple ja semua express........nasib baik pi last minute pun depa layan,kalo x mampus aku nak drive keluaq malas oi......







Makan sini x mahai sgt pun sbb menu simple dan sbb dia nak buat express so aku bedal nasi lemak jer 2, white coffe 2, habis senang cerita.....dalam 20 hinggit juga la.....gambaq food x dan nak shoot kebuluq punya pasai...ni semua shoot sebelum kedarah.......


Lepas makan bajet nak jalan2 la tapi sbb dah lewat dok ingat lepak kat hotel jer la,apa g tu ja yang boleh buat....sebelum tu biasa dok kena layan Asyraf lepak depan lobby tgok dia dok buat mcm2 berselerak itu dia x kira janji dia layan......

.

                         hah tgok dia dah start dah...............

          hah ni dia gaya RIMAU merangak cari ayaq...................dah biasa dah...


Bestnya dok hotel sbb anak2 happy dok ke hulu k hilir xper janji depa suka no......biasa la budak2 kot depa mana tau yang lain janji seronok ja,kita pun happy kalo tgok depa ok senyum selalu happy tu pun dah cukup penat cari duit x jadi hal masing2 ada rezeki kat depa kan.......

Pagi awal2 dah bangun bukan apa saja ler nak hirup udara segar hah lagi2 kawasan Tambun ni berbukit bukau,apa g awal sambar laptop tulis blog dulu sebelum mandi siap untuk breakfast.....mmg best duduk tepi tingkap sambil layan udara segar,cuaca pagi yg sejuk mmg best oi sekali sekala xyah tgok suasana KL....

               HAH tgok pandai dah enjoy suasana pagi.........best kateeeenya

              NAH layan feeling sebelum mandi.........best part time mandi,dia takot sbb air turun macam air hujan gitu....kena dukung tu pun puas nangis...

Breakfast kalo kat hotel mcm biasa la buffet breakfast,so mcm2 pilihan makanan dari western,malay and chinese food...so kena pandai sikit kalo nak layan buffet ni,makan kena ambik sikit2 jer baru boleh layan semua jenis,sambil relax santai enjoy food tgok2 apa yang patut bukan makan jer tgok juga nama2 food tu sbb makan sambil belajar....

        HAPPY time nak g breakfast macam2 dia nampak and seronok dok layan tengok...



Breakfast agak memuaskan sbb boleh dikatakan banyak juga la food dia kalo nak betul2 makan boleh pecah perut juga la dibuatnya...LIFE COOKING COUNTER telor semua jenis boleh minta,ommellete,sunny side up,over easy,pouch egg,scramble egg boil egg denga condiment dia sekali bagi ommelette...mushroom,red capsicum,yellow capsicum,onion and tomato...puas juga la tu telor saja...siap ada mee dgn koey teow soup lagi.

Nasi lemak dgn alat make up dia ler,pastu layan pulak dengan ayam goreng berempah lagi
Poriggde dengan cindiment dia,ikan bilis,ikan masin,daun bawang,bawang goreng,telor masin.
Western side,dah tentu la dia punya barang2 untuk english breakfast dia,bake bean,sousage,hash brown.turkey ham,grill tomato.dan pilihan telor dari life cooking counter.
Coco crunch dengan corn flake...semua ni kira banyak juga la kalo makan stock jenis nampak macam kebulur  nak juga x boleh nak makan semua jenis, 
Coffee,tea. fresh orange, mango juice dengan cuci mulut sekali dah tentu selalunya buah-buahan tempatan ler Tembikai,Apple,Orange,Pisang,Honeydew..kira ok ler banyak tu lagipun bayar 190 lebih kot siap dgn bilik termasuk breakfast.....






Memang enjoy dengan breakfast bukan sbb food dia tapi mmg selalu kalo time buffet breakfast mmg seronok duduk layan,makan slow2 layan telatah anak2 ,kalo layan2 betul kurang sejam baru sudah makan sbb semua food dia aku bedal,kalau org tgok macam x pernah makan tapi standard la makan buffet kena slow layan kalo boleh make sure enjoy semua food..

Habis breakfast terus naik lepak kat atas bilik sebelum kemas2 balik layan dulu lepak rest lebih kurang pukul 12 checkout la standard mana2 hotel ler tu pukul 12 tengahari checkout......dengan otak fresh sikit bertolak balik KL sambil2 dok fikir esoknya nak start kerja balik,hah bab ni semua org akan rasa malas sikit biasa ler tu...sampai KL lebih kurang pukul 3 rest relax...sbb esoknya kerja last2 kerja x pergi apaun x jadi.....aku selalu macam tu kalo lepas cuti mmg mc tapi mmg betul2 mc la sbb g cabut gigi...esoknya baru start kerja macam biasa la.......ni x habis tulis entry ni pun siap save pastu sambung lagi.....aku dok tgok hari2 banyak gak pageview tapi comment satupun xdak...hanpa kalo dah baca komen la sama syok ka,x syok ka,kena perbaiki stail tulis ka baru aku tau macamana ni dok baca ja,kurang2 boleh tau juga no...so layan dan tunngggu next entry la.

No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...