Thursday, May 16, 2013

CAFFEINEES RESTAURANT.....Makan Malam Dengan Yang Tersayang

Hahhh makan malam katenya...ala sekadar nak hargai bini aku sebagai seorang ibu pada dua anak2 aku,ai sekali sekala kot bawa g makan relax biar ler kita ni jadi laki kena pandai ,tahu juga cara nak hargai bini cik cik oiiii....selalu dok lalu depan dia jer,ala dekat tepi jalan besar kot....so kali ni pi la try masuk sbb dok tgok mmg cantik pun,pernah sekali aku pi sbb Dennis Yap buat workshop dia kat sini,mmg cantik ler design dia,so kali ni pi pulak makan,ambience dia best juga sbb lampu malap mcm romantik relax tu yg best dok sambil bersembang sementara nak tunggu makanan sampai,kalo buat tempat tuk lepak jumpa member2 pun ok tapi bajet kena lebih sikit ler.......
                                                                       

CHATEAU DE C.A.F.F.E.I.N.E.E.S Restaurant.....terletak berdekatan bulatan Kg Pandan...FOOD Western,Eastern and local dish....

Hmmmm pukul 6 pickup bini dekat lrt terus balik siap2 keluaq,rushing juga la sbb time org balik kerja kalau lambat2 sangkut dalam jam..anak2 biasr kat taska ambik lewat sikit...oi serba salah dibuantnya x bawa diaorg ,walaupun kadang2 kalo ada dirog lagi2 Asyraf si abg tu x senang nak makan dibuatnya...tapi kali ni mmg nak berdua jer so nak xnak kena tinggal diaorg sekejap ler...sampai pukul 6 lebih nasib baik x sangkut jam....sekali masuk puas juga la aku pusing2 nak tgok Feng Shui tempat nak duduk,aku mmg mcm tu nak duduk kena tempat yg ok mengadap depan mata tu ok baru best..

hahhh,,aku pilih penjuru sbb best,kerusi dia boleh duduk santai bersila kalau nak baring pun boleh....

dok layan ambik gambaq aku ler tu.....buat modal kat instagram ler apa lagi.....

sempat layan FB,Instagram sementara nak tunggu makanan sampai.......

Makanan dia boleh dikatakan banyak pilihan la,servis pun bagus,cepat harga Food dia standard dgn lain2 tempat juga la.
Harga nak cakap murah xder maknanya la habis kau pergi pun dah tempat2 macamni tapi masih mampu lagi ler...

             Spaghetti Olio Seafood With Basil Sauce....big big prawn+mussel+squid cut tomato....taste agak bagus...rm 24++

    Grill Dory Fish serve with mushroom sauce(button mushroom) together side dish mash potato+grill vegetable+coselow...rm 18++

hurmmm boleh tahan ler makan sampai nak pecah perut juga la portion dia besar ok puas hati.....

Nak relax lepak mmg best tapi disebabkan nak kena pickup hero dgn heroin kitaorg so x lama sgt ler melepak kat sini sambik dok tgok interior dia melayan berangan kalo dah rumah sendiri nanti buat mcm ni kan best......



Hmmm sambil2 dok sibok suruh server tolong ambik gambar time gedik2 aku dgn bini aku biasa la bukan selalu kot kalo shoot gambar mcm ni,ala sekali sekali kalo x mcmana aku bubuh dalam entry ni kan,hangpa ni pun layan jer sudah la..


Dekat pukul lapan juga la kitaorg keluar dari sini,singgah KFC tapau family pack khas buat guru2 taska yg jaga our kids,thanks sbb sudi buat kerja lebih masa...balik mcm biasa ler banyak benda nak buat sebelum terbongkang dah standard hidup zaman sekarang camtu...


suasana tenang dan relax dengan warna keputihan yg di terapkan di seluruh restaurant ini menberi keselesaan........

                salah satu mercu yang terdapat di depan restaurant ni...aku mcm biasa,kat tangan ada camera kira nak ketik jer....


PS: Tiada yang lebih baik selain dari berusaha untuk menjadi lebih baik dan terbaik buat Keluarga kita.anak2 dan isteri kita.....

No comments: