Tuesday, May 28, 2013

Monday Blues.....kalau dah ketentuan

Hurmmmm monday blues ker?mana xnya org kerja aku off tentu la blues..hehehhehe macam biasa dan kebiasaan cuti mmg x lekat kat rumah dan x dapat nak lekatkan diri pun...hurmmm buat apa? mlm tdo lewat pagi tetap kena bangun awal..
Abg esok banyak kerja tdor ler,katenya bini aku....ternganga juga aku kerja apa yg banyak sgt tu selain appoitment aku dgn doktor gigi,pagi-pagi isnin ni..rupe-rupenya dah disiapkan aku dgn list shopping barang rumah nyer yop...ala cuti pun bangun awal kot,hantar anak,sarapan then hantar wife....ala ala bestnya g hantar wife...hurmmm best la sgt hantar sampai lrt jer kot hehehhehe...nak bestnya hantar sampai office baru best kan sayang kan.....

10.30 macam biasa g buat gigi aku yg mmg dah hampir2 lupus dah ni...nasib baik awal pagi,dapat save time sbb sampai jer xder org lagi....kedebuk kedebak siap ambik acuan nak buat gigi palsu la apa g.....aii rasa dah tua sebelum waktu ni hehehehhe
Siap jer apa g terus g teseco ler nak clearkan shopping list yg mmg bini aku prepare untuk aku setiap hujung bulan.....boleh tahna banyak barang2nya 45 minit kerja kutip barang jer...pastu time bayar ternganga juga mana x yer x pernah2 mcm ni dekat 5ratus juga la...hurm mana xnya sbb bini aku tulis nama barang jer x tulis kuantiti..apa g aku balun jer la...part best..JUNK FOOD xder kuantiti PILIH IKOT SUKA HATI..then barang2 keperluan anak aku bedal beli double saiz hurmmm main sedap ambik mmg la....itu la aku kalu shopping...siap beres dekat kul 12 balik rumah..
Bajet 2 3 hari dah nak g PETRONAS GALLERI tgok exchibition PHOTO AWARD hujung bulan may sampai hujung bulan june..mmg x lepas peluang nak pi..

 Galleri Petronas merupakan galleri seni kontemporari yg ditubuhkan pada tahun 1993..photo dari hakmilik KL PHOTO AWARD 2013.
           
sekali balik wife call,tengahari ajak g OU pass laptop kat office,sbb laptop dia dok buat kerja balckout hehehhehe.
Siap janji pukul 2.30 jumpa depan Uni glo..mmg ler aku dah bajet elok2 last kena rushing sikit ler...sekali rushing punya pasal....sampai area Kg Pandan jalan mmg jam,aku pulak rushing,hangin dah dtg...x pernah jam mcm ni,rupanya cuti sekolah..nak u turn...fikir layan jer la..last camner ntah x leh tahan aku u turn juga..depan tgok mmg clear giler doh..sekali u turn gedebong melayang berterbangan dah macam superman mamat yg tunggang ex5 tu jatuh...aku ala mcm biasa ler dok dlm keta nak jadi apa...keta dah blok jalan,uturn nak bagi habis...driver kereta yg sehala dgn aku mula2 tadi siap terpekik terlolong marah aku,ingat aku nak lari ler,india siap turun kereta tahan aku....oiii kereta blok jalan kot..nak aku parking atas jalan k?sekali turun mmg mulut aku x henti2 minta maaf yer la salah aku kot tempat xleh u turn aku bedal u turn,takot lambat punya pasal...

Sekali koyak rabak juga la pakaian mamat tu,motor mmg out juga la,helmet rosak,mud gard moto patah,batang gear patah,tempat peminjak patah..mmg x leh naik terus doh...tanay nak buat canmer?dia ajak deal..g kedai pomen x pun senttle situ..dia nak 400 ratus 1st last tgok helmet rosak juga dia bedal aku 500 ratus .naik kereta bukbukbuk bunyi nya..hurmmm turn tgok tayar depan kanan bocor sebesar penumbuk,mana xnya tu tempa peminjak motor tercucuk kat situ mana xnya bocor..alamak tayar baru jer tukar bulan lepas...sekali masuk tayar spare bukbukbuk turn tgok,alamak angin xder,xkan bocor kot..nasib kedai dekat..g tukar,punya la lambat sampai aku siap ajak budak tu g makan lagi,aku payung ler hurmm rasa bersalah x habis g kot. baru tgok bumper kereta aku calar balar siap terkopak kena suruh pomen pasang,tapi calar tu yg buat hati gundah tu..bang kena lagi lagi braper sen jer 2ratus hurmmm mmg hiba juga la..tawakal dan redha jer la....nasib baik x bedal beli lens duit simpanan aku kalau x hurmmmm teruk juga la.

Jumpa bini cerita semua,dia tgok aku kesian juga la.mana xnya gaji x dapat g, sekali dah keluar banyak...
Sampai OU dia g office aku mmg window shopping ler heheheh aku ni mmg kaki shopping....siap target semua..dia siap kerja..g makan pastu apa g ada jer benda aku nak beli walaupun dah diberi amaran keras oleh bini aku,XDER SHOPPING KAIN BAJU until raya..hurmmm sambil makan tadi aku dah cakap ayat bagai dah..cair gak..siap g try lepas makan apa g rembat jer....mybe sbb rasa duit dah keluar,alang2 geram juga la kot..

        patutnya sekali rembat 4 helai,tapi sayang sehelai lagi out....mmg aku suka shopping ni jer bulan ni dah 5 helai aku bedal beli baju saja...ala sekali sekala kot mybe kauorg ingat mcmtu....tapi x hehehhe sbb tiap2 bulan aku beli baju,pakai yer kadang2 hehehhe bini aku mmg bising sbb dalam almari belambak2 kain baju..tebiat aku dari dulu...

hah ni bini aku yg punya..alih2 aku pun bedal juga..shower cream degn perfume..asal Body Shop ada sale mmg dia akan beli....best..wangi katanya....mak,ayah dah dapat...kalau shopping mesti ingat untuk anak-anak juga...

hah selalu main kat Ipad jer..kali ni beli yg real punya...mmg happy habis dia dpat blok2 ni..boleh cabut dan masukkan megikut bentuk/jenis kenderaan..aku x tau nak panggil apa dah...

hah siap belikan 3 lagi..Abjad,binatang dan kenderaan...lepas balik taska..suruh check dlm bag,sekali buka mmg senyum lebar,siap tunjuk2 suruh bukakan lagi....puas juga la nak tdo..dapat benda baru katakan...

Sambil tu Amani dok tgok jer gelagat abg dia bila dapat mainan baru...sian dia ,nak beli tapi x boleh main2 apa2 g..xper nanti2 Amani yer..cepat2 besar..kang ayah dgn mama belikan...

hurmmm..apa la abg aku ni....xper2 nanti besar Amani pun boleh dapat....
mmg excited kalau dah dapat benda2 macam n.......


Amani Izara...3 bulan setengah..kepandaian..gulingkan badan,meniarap dan jatuhkan badan dari tilam...
seorng baby yg dimanajkan oleh penjaganya.......

Hurmm balik mmg penat..mandi2 siap terbonkang juga la sampai pukul 10,bangun bedal makan tgok tv jap then mmg terpikir nak update blog pun hah ni dah dekat pukul 2 pun masih menaip lagi...

Lagi satu plan nak bangun awal try g jogging,jogging entah kemana....ingat nak practice shoot gambar sekali banyak kerja pulak.....plan awal pagi shoot gamabr bunga,natural light dari pintu mesti cantik..last hurmm mlm juga aku shoot simple2 jer..ala bunga yg diaorg habis setup untuk baby shower punya party diorg bagi aku bedal la..sapa bagi hurmmmm Jeslina Hashim yg bagitau tau,class gitu..ala dia party planner kot..last dari campak baik dia bagi org....kan....kot dia tgok aku handsome sikit kot hahahhaha perasan nak manpuih...

lawa juga kan aku cucuk bunga..hehheheh ada experience kot pasal gubah mengubah ni.....ala kalau setakat nak beli bunga fresh tu campak kat aku mmg aku boleh senttle punya....

Hurmmm apa mcm kauorg punya Monday Blues ok?hurmm apapun thanks kalau dok layan bebel aku yg panjang berjela ni....hah dah pukul 2 x reti2 nak tdo g zzzzzzzzzzzzzzzzz

PS: Apapun yg mendatang tentu ada hikmah disebaliknya,x hari ni,esok atau lusa atau bulan depan atau tahun depan pasti akan datang hikmahnya.....tawakal,berserah dan fikit positif..motivasi sumber dari PHOTOGRAPHER suami isteri yg selalu aku follow via fb.LOOK IT LOVE wedding,maternity,engagement.potrait Photography...

No comments:

Yak Yak Yeaayy....Thank You Nuffnang.

 Yak Yak Yeaayy.. Yak Yak Yeaayy.. Aku tanya ni?awat hang seronok sangat? Mana tak seronok,dapat 2 tiket FREE.Nuffnang belanj...